News
Legacy :: gamla föreläsningarna i linjär algebra.

publicerat den 2015 08 11

De gamla föreläsningarna finns kvar för er som behöver dem.

Hade precis öpnat nya sajten och fick direkt en fråga om var de gamla föreläsningarna tog vägen. Svaret är att de finns kvar.

De gamla föreläsningarna från förra versionen av linearalgebra.se finns kvar. Jag har lagt upp en länk till allihopa under 

Lectures and videos >> föreläsningar >> alla gamla föreläsningar.

Eller via denna länk :: de gamla föreläsningarna

Dessa föreläsningar är fortfarande aktuell men kräver att man använder en webläsare som klarar html5-videoformatet .webm vilket de flesta webläsare kan idag (utom safari och möjligen IE). Dessa gamla video filmer har jag nu lagt upp på youtube och utgör grunden för alla videos på denna nya sajt. Alla nya videofilmer som jag kommer att spela in läggs upp på YouTube och kan ses här på linearalgebra.se.

news::Frågor/kommentarer?

Detta är kursmaterial och kommentering endast möjlig för studenter registrerade på kursen vid högskolan i gävle Logga in för att kommentera och ställa frågor ::


mikke

publicerat den :: 2015 08 29

De gamla föreläsningarna har videos i formatet webm och det klarar inte vissa webläsare av (Apples Safari t.ex) Men de flesta vanliga webläsare: firefox chrome, maxthon Opera verkar klara detta.

Man kan som noterat använda MatJax/\(\LaTeX\) kod för att skriva matematik i kommentarerna. Latexkoden använder sig av en mängd special kommandon som alla börjar med ett backslash. Det tråkiga är att previewfunktionen tycks skala bort alla dessa backslash tecken och då måste man skriva om dessa. Bökigt. Ska se om det finns något sätt att lösa detta. Tills dess skriv latexkoden korrekt…mikkoski's avatar

mikkoski

publicerat den :: 2015 08 29

Man måste använda Google chrome eller firefox för att se videorna i de gamla föreläsningarnar.
De nya använder YouTube och här hjälper YouTube till med att leverera rätt videoformat till rätt plattform.

Passar på att testa lite mathjax/latex kod för att försäkra mig om att det funkar…

\[\int_0^1 \frac{\sin x e^{x^2}}{(x+1)(x^2+4)} dx \]