News
Nu är tentan lagd

publicerat den 2015 10 16

Ordinarie tentamen är 20 januari 2016

Nu är ordinarie tentamen lagd till Onsdagen 20 Januari 2016 mellan 09:00 och 14:00.

Den som tenterar i Gävle behöver komma ihåg att anmäla sig minst 10 dagar före tentamen via er Studentportal. Lokal för tentan hittar ni via högskolans schema. Kom ihåg att det kan bli förändringar i tentamenslokal så ni bör kolla detta schema fram till tentans datum.

Den som vill tentera på annan ort än i Gävle måste själv ordna med plats, kontaktpersoner osv och allt måste vara klart minst 3 veckor innan tenta. Kom ihåg att vi har en Jul och Nyårshelg precis då så Ni bör ju planera tentaplats innan helgerna, gissar jag. Ni bör ha koll på Högskolans instruktioner. Observera att jag, er kursledare inte har något med tentamen på annan ort att göra utan högskolan har speciell personal som arbetar med detta. Ni bör vända er till dessa angående frågor som har med tentamen på annan ort att göra.

 

Fler tentor:

Efter den ordinarie tentan i Januari kommer det att bli en omtenta i slutet av Februari. Därefter kommer det en tenta (ordinarie för vårens Campus kurs) i slutet av Mars och en omtenta i Maj.  Till sist har vi en omtenta i Augusti. Ingen av dessa tentor är lagda ännu men ni har möjlighet att tentera vilken som helst av dem.

Den som vill kolla på gamla tentor kan göra det här på linearalgebra där de senaste 4 årens tentor finns arkiverade, med lösningar och allt. Observera dock att tentorna från och med Januari 2016 kommer att ha en annan struktur med 6 stycken 1 poängs uppgifter, 3 stycken 3 poängsuppgifter samt 5 stycken 5 poängsuppgifter. Jag kommer sammanställa några stycken övningstentor av denna nya typ lagom till reptetitionsveckorna kommer i December.

news::Frågor/kommentarer?

Detta är kursmaterial och kommentering endast möjlig för studenter registrerade på kursen vid högskolan i gävle Logga in för att kommentera och ställa frågor ::


mikke

publicerat den :: 2016 02 11

Nu är tentan lagd!

Tentan går Tisdagen den 1 mars 2016 mellan 09:00-14:00

mvh smilemikke

publicerat den :: 2016 02 10

@Simon och ni andra.

Schemaläggningsenheten är ganska upptagna (de är i stort sett bara en enda person för hela högskolan) och vårt tentaläggningsärende står i kö och väntar. Jag har pratat med dem och de har lovat att prioritera vårt tentamensschema.
Det verkar luta mot att tentan går 29/2 eller 1 mars.

mvh smilesimon

publicerat den :: 2016 02 10

Hej Mikke! Har hållit koll på denna tråd, men har inte sett om det har kommit någon ny tenta i slutet av februari. Är den fortfarande på g, eller har jag missat informationen om det nånstans?

Mvh SimonJonasL

publicerat den :: 2016 02 01

Tack! Det betyder mycket för mig.

Salut!

Jonas Lundstedtmikke

publicerat den :: 2016 01 31

@JonasL och Oze12345

Det gick snabbare än väntat att rätta tentan den 20 januari så nu känner jag att jag kan gå er till mötes och ordna omtenta i slutet på februari. Jag har lämnat in önskemål om tenta men det kommer dröja några dagar innan schemaläggarna hunnit bearbeta min beställning. Jag lägger upp ett meddelande här på linearalgebra när tentamensdatum är klart.

mvh smileJonasL

publicerat den :: 2016 01 29

Hej Mikke!

Jag har lite samma problem som Oze12345. Jag ska påbörja min master vid LSE i höst och har i ansökan sagt att jag läser linjär algebra. Jag måste därför skicka in intyg till dem på att jag läst kursen och vilket betyg jag fått för att bli antagen. Jag hade räknat med att göra omtentan i slutet av februari för att då med rättning ha den inne till dem i mitten/slutet av mars. Med en tenta i slutet av mars så kommer allt förskjutas en månad och jag är då inte säker på att jag kommer få in betyget till dem i tid. Jag förstår att det blir ont om tid med att ansöka om att göra tentan på annan ort och så vidare. Men skulle det vara möjligt att ha en omtenta i slutet av februari i varje fall? Vi kanske är en grupp som är beredda att ta oss till gävle och göra den? Det skulle hur som vara guld för mig, då jag hamnat i en liten besvärlig sits här.

Med vänliga hälsningar

Jonas Lundstedtmikke

publicerat den :: 2016 01 29

@Oze12345

Problemet med februaritentan är ju att ordinarie tenta ligger i slutet av januari.

Jag har då tre veckor på mig att rätta tentan och då är vi redan inne i mitten av februari.

Sedan ska ni ju ha chans att anmäla er för tentamen på annan ort, vilket ska vara klart minst 3 veckor innan tentan. Detta gör att man faktiskt är inne i mars och då är vi så nära ordinare tenta för vårterminens campuskurs (31 mars) (som jag är ansvarig för) att man lika gärna kan ha distanskursens omtenta samtidigt.

Jag tycker inte detta är orimligt!

mvh smileOze12345

publicerat den :: 2016 01 25

Hej Mikke. Såg att du hade besvarat Ulfs kommentar nedan. Det jag undrar dock är blev det ingen tenta i slutet av februari som du skrivit sedan tidigare? (Tänkte nämligen fråga när den skulle ha varit då jag inte sett den i tentamens-schemat). Hade nämligen tänkt att jag skulle ha skrivit den tentan för att förhoppningsvis få klart med behörigheten inför läsperiod 2 nu i vår. Om nästa tenta är den 31 mars har ju lärosätena redan kört igång den andra perioden och därför antar jag att man blir obehörig i och med att det skulle dröja halva april innan (förutsatt att man blivit godkänd) betyget rapporterats in.

Om så är fallet skulle jag ha skrivit tentamen nu i januari men då jag visste att det skulle komma en till i slutet av februari valde jag att skjuta på det lite för att ha mer tid att träna…

Så med andra ord kommer det inte bli någon februari-tenta alltså?

Det var ju oturligt för min del i så fall men jag förstår att saker och ting kan ändas i efterhand…

MVH Oscarmikke

publicerat den :: 2016 01 25

@Ulf

Nästa linjär algebratenta går den 31 mars och efter det är det tenta den 20 maj.
Om du kan hitta plats som kan ta emot dig dessa datum så är det helt ok att tentera i skåne. Kolla in rutinerna för tentamen på annan ort vid Högskolan i Gävle. Bland annat måste du ha allt klart, med plats och kontaktperson minst tre veckor innan tentan.

mvh smileUlf

publicerat den :: 2016 01 24

När bestäms datum för omtenta? Behöver undersöka om det finns möjlighet att skriva den i Skåne.JonasL

publicerat den :: 2016 01 05

Hej!

Jag kommer tyvärr att missa den första tentan då jag är bortrest och planerar att göra omtentan i februari istället. Min fråga är om det är något jag måste göra nu, eller kan jag bara skippa att registrera mig på första tentan och sen i februari registrera mig på omtentan?

Salut!

Jonas LundstedtHenna11

publicerat den :: 2015 11 25

Hej igen, du kan ignorera min förra fråga då jag fick tag på en högskola att göra tentan vid:) Kan tipsa om Kristianstad högskola om det är fler som bor i Skåne.Henna11

publicerat den :: 2015 11 25

Hej! Finns det något datum för omtentan i januari? Jag läser också i lund och denna tenta verkar ligga fyra dagar för sent i förhållande till lunds tentaperiod.mikke

publicerat den :: 2015 10 19

Jag är ledsen men första möjlighet att tentera är den 20 januari. Jag har inga möjligheter att göra extra examaination.
Jag ser heller inte problemet med att Lund har en annan teminsindelning. Även om vår tentan var den 16 Januari så kan Du inte räkna med att betyget ska vara klart förrän tre veckor efter tentan. Det är så länge jag har på mig att rätta tentorna och ordna med regsitreringen.  Samma sak gäller säkert för kurser vid Lund, Resultaten kan ta tid på sig.

mvh smile
mikael forsbergJonasL

publicerat den :: 2015 10 19

Hej!

Jag studerar vid Lunds Universitet och tar bara den här distanskursen från Gävle högskola. Höstterminen i Lund slutar den 16 Januari så jag hade tagit för givet att tentan i linjär algebra skulle vara innan detta datum och kommer därför ha svårt att få möjlighet att skriva den den 20e. Min fråga är om det är möjligt att skriva tentan innan den 20e januari? Jag behöver få betyget på kursen tidigt så omtentorna blir lite sent. Antingen om det går att göra på annan ort eller att komma till Gävle och skriva den tidigare? Jag vet inte om det är dig jag ska vända mig till med sånna här frågor, vet du om det är möjligt att ordna eller vem som kan svara på denna fråga?

Salut!

Jonas Lundstedt